20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bob Dilan izdaje neobjavljene snimke kultnog albuma iz 1975.

Američki rok muzičar Bob Dilan u novembru će izdati neobjavljene snimke nastale tokom pripreme kultnog albuma „Blood on the Tracks“, koji nisu ušli u konačnu verziju albuma.

Album izdat 1975. godine, koji je u to doba doživio negativne kritike, sada se smatra jednim od najboljih Dilanovih albuma.

Muzički časopis “Rolling stone” smatra da je „Blood on the Tracks“ među 20 najboljih ikada snimljenih albuma u istoriji rokenrola.

Dilan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, izdaće te snimke 2. novembra u obliku kutije sa šest diskova pod nazivom „More Blood, More Tracks – The Bootleg Series Vol. 14“.

Muzičar je snimio te pjesme prvobitno 1974. godine u jednom njujorškom studiju ali je od tih pjesama odustao nakon što ih je pustio prijateljima kojima se to nije mnogo dopalo.

Dilan se potom vratio u studio ali u Mineapolisu i napravio korekcije snimljenih pjesama.

„Blood on the Tracks“ se smatra introspektivnim albumom jer ga je Dilan napisao i snimio kad se razišao od prve supruge Sare, mada sam umjetnik nikad nije želio da objasni korene i inspiraciju za taj album.

Dilan, kome je pravo ime Robert Alen Zimerman, kultna je ličnost generacije 60-ih godina i jedan od najvećih kantautora 20. vijeka.

Mnoge Dilanove pjesme obradilo je veliki broj izvođača.

Često je kroz pjesmu izražavao bunt protiv politike i društvenih dogmi svog vremena.

Njegove najpoznatije pjesme su „The Times They are changing“, „Blowing in the Wind“, „Like a Rolling Stone“ i „All Along the Watchtower“.

Dilan svira gitaru, usnu harmoniku i klavir.

Pored Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, Dilan koji je veoma cijenjen u Francuskoj, dobio je 2013. godine najveće francusko priznanje – orden Legije časti.

(Beta)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se