18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Beograd želi najbolje odonose sa Zagrebom, ali neće trpjeti ucjene

BEOGRAD, – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Beograd želi najbolje moguće odnose sa Zagrebom, ali da zbog toga neće da mijenja svoja osnovna opredjeljenja i interese. 

„Mislim da zajedno možemo da budemo mnogo jači. Mi hoćemo sa Zagrebom najbolje moguđe odnose, ali njihove ucene sigurno nećemo trpeti“, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Povodom stava hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da „put Beograda ka EU ide i preko Zagreba i da mnogo pitanja između dvije države ubrzano treba riješiti“, Dačić je ocijenio da je Plenković time dao sebi malo „veći značaj“.

„Put ka EU ne mora da ide samo preko Hrvatske, može da ide preko Mađarske, Rumunije, Grčke i to je davanje sebi malo većeg značaja“, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije podsjetio je da je Hrvatska postala dio EU uprkos bilateralnom sporu sa Slovenijom, takođe članicom EU.

„Svakako da EU neće dozvoliti da nerešeni bilateralni problemi budu prepreka za ulazak nekih drugih zemalja“, rekao je Dačić.

On je pozvao Hrvatsku da riješi sva otvorena pitanja sa Srbijom.

„Ali, dajte braćo Hrvati i sestre Hrvatice da se usredsredimo na budućnost. Ja više ne znam šta da pričamo. Ceo svet i oni koji su se međusobno mnogo više ubijali nađoše neki zajednički jezik, a mi i dan-danas treba da se bavimo nekim našim problemima“, rekao je Dačić.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se