-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Atmosfera na ulicama Banjaluke zabrinjavajuća i sve više podsjeća na scenario u Makedoniji i Ukrajini

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, koji već mjesecima protestuje u Banja Luci prevodeći grupu „Pravda za Davida“, sinoć je okupio pristalice ispred MUP-a Republike Srpske.

Nekoliko dana ranije Davor je za bošnjačku TV „Fejs“ optužio Milorada Dodika da je ubica i psihopata, a Dragana Lukača, ministra policije Republike Srpske nazvao je ratnim zločincom, piše portal „Govori Srbija“.

Tom prilikom Dragičević je rekao da će 5. oktobra, dva dana pred izbore u RS, izaći na ulicu i neće se, kako je naveo, skloniti odatle dok ubice njegovog sina ne budu uhapšene.

Dragičević je u više navrata najavljivao da će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina Davida, ali to do sada nije učinio. Sinoć je pred okupljenima rekao da je David ubijen u zgradi MUP-a gde je mučen čak šest dana.

Do skorašnji članovi grupe „Pravda za Davida“ kažu da su višemjesečni protesti dobili očiglednu političku konotaciju i da se koriste kao sredstvo u antikampanji protiv predsčednika RS, Milorada Dodika.

Davor Dragičević tvrdi da je juče dobio prijetnje smrću i da policija nije adekvatno reagovala. To je iskoristio kao povod da sinoć pozove na okupljanje ispred MUP-a. On je istakao da se odatle neće povući dok ne izvedu ubice njegovog sina.

Atmosfera na ulicama Banja Luke je zabrinjavajuća i sve više podsjeća na scenario u Makedoniji i Ukrajini. Okupljeni ističu stisnutu otporašku pesnicu kao simbol protesta.

Da li je Republika Srpska na pragu obojene revolucije i haosa na ulicama, pita se portal „Govori Srbija“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se