U oviru projekta Gradske uprave 11 preduzetnika potpisali ugovore o samozapošljavanju

ZVORNIK – U okviru Projekta zapošljavanja i samozapošljavanja pripravnika visoke, više i srednje stručne spreme, i drugih nezaposlenih lica, iz budžeta Grada Zvornika, danas je 11 preduzetnika koji po prvi put pokreću svoj biznis potpisalo ugovore o samozapošljavanju.

Sufinansiranje samozapošljavanja iz gradskog budžeta vršiće se na period od 12 mjeseci u iznosu od 540 KM mjesečno.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović napomenuo je da će im sredstva biti uplaćivana kvartalno dodavši da će se kroz ovaj projekat sufinansirati 80 osto bruto plate poslodavcima za novozaposlene radnike.

Kroz ovaj projekat ukupno će biti zaposleno 170 do 180 ljudi.

Sufinansiranje iz gradskog budžeta vršiće se u fiksnom mjesečnom iznosu po jednom zaposlenom i to za visoku stručnu spremu 750 KM mjesečno, na period od 12 mjeseci, za višu stručnu spremu 600 KM mjesečno, na period od 9 mjeseci i za srednju stručnu spremu i KV radnike 540 KM, na period od 6 mjeseci.

Poslodavacima koji po ovom Javnom pozivu zaposle djecu poginulih boraca, djecu ratnih vojnih invalida i ratne vojne invalide odobrava se sufinansiranje na period od 12 mjeseci, bez obzira na stručnu spremu lica koje zaposle u iznosima navedenim za odgovarajuću stručnu spremu.

Back to top button