15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Od 2. do 8. avgusta „Zvorničko ljeto 2018“

ZVORNIK – Zvornik će od 2. do 8. avgusta biti centar dešavanja u regiji, jer se tada održava tradicionalno „Zvorničko ljeto“.

Manifestacija se ove godine održava 18. put po redu i Zvorničanima i posjetiocima iz drugih gradova ponudiće koncerte popularnih pjevača i grupa i druge zabavne, sportske i kulturne događaje.

„Zvorničko ljeto 2018“ otvoriće pjevačica Milica Todorović, a narednih večeri nastupiće „Neverne bebe“, najveća regionalna pop zvijezda Zdravko Čolić, Mitar Mirić, „Apsolutno romantično“, Nikola Rokvić i Neda Ukraden.

Pored večernjih koncerata biće i brojni dnevni događaji među kojima pozorišne predstave, Ljudi i mostovi, Zvornički kotlić, Regata, „Paletina“ kolonija, memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“.

– Imaćemo bogat program, trudili smo se da za svačiji ukus bude po nešto i pozivam sugrađane da kao i prethodnih godina sve to proprate. Očekujemo i brojne goste iz drugih gradova, a napomenuću i da su smještajni kapaciteti u tom periodu već popunjeni – rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović koji je istakao da će u saradnji sa Policijskom upravom i angažovanjem redara biti obezbijeđen najviši nivo bezbjednosti tokom manifestacije.

On se zahvalio i sponzorima naglasivši da je i ove godine njihova podrška neizostavna.

Tradicionalno sedmog dana manifestacije biće obilježena slava grada, Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke na Đurđev gradu, a večernja služba u hramu Svetog Jovana Krstitelja. Kroz grad će, kao i prethodnih godina, proći svečana litija, nakon čega će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred Kasine.

„Zvorničko ljeto 2018“ biće zatvoreno koncertom Nede Ukraden.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se