Od 2. do 8. avgusta „Zvorničko ljeto 2018“

ZVORNIK – Zvornik će od 2. do 8. avgusta biti centar dešavanja u regiji, jer se tada održava tradicionalno „Zvorničko ljeto“.

Manifestacija se ove godine održava 18. put po redu i Zvorničanima i posjetiocima iz drugih gradova ponudiće koncerte popularnih pjevača i grupa i druge zabavne, sportske i kulturne događaje.

„Zvorničko ljeto 2018“ otvoriće pjevačica Milica Todorović, a narednih večeri nastupiće „Neverne bebe“, najveća regionalna pop zvijezda Zdravko Čolić, Mitar Mirić, „Apsolutno romantično“, Nikola Rokvić i Neda Ukraden.

Pored večernjih koncerata biće i brojni dnevni događaji među kojima pozorišne predstave, Ljudi i mostovi, Zvornički kotlić, Regata, „Paletina“ kolonija, memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“.

– Imaćemo bogat program, trudili smo se da za svačiji ukus bude po nešto i pozivam sugrađane da kao i prethodnih godina sve to proprate. Očekujemo i brojne goste iz drugih gradova, a napomenuću i da su smještajni kapaciteti u tom periodu već popunjeni – rekao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović koji je istakao da će u saradnji sa Policijskom upravom i angažovanjem redara biti obezbijeđen najviši nivo bezbjednosti tokom manifestacije.

On se zahvalio i sponzorima naglasivši da je i ove godine njihova podrška neizostavna.

Tradicionalno sedmog dana manifestacije biće obilježena slava grada, Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke na Đurđev gradu, a večernja služba u hramu Svetog Jovana Krstitelja. Kroz grad će, kao i prethodnih godina, proći svečana litija, nakon čega će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred Kasine.

„Zvorničko ljeto 2018“ biće zatvoreno koncertom Nede Ukraden.

Back to top button