23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Potraga za Amarom Ramićem: Ispitano više od 100 osoba, nema nikakvog traga

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak u razgovoru za Klix.ba je kazao da je riječ o kompleksnom slučaju, s obzirom na činjenicu da ne postoji nijedan trag koji bi mogao upućivati na lokaciju na kojoj se ovaj mladić nalazi.

„Poduzimamo sve što je u našoj moći. Policija provodi svoje metode skupa s drugim policijskim agencijama. Najgore u svemu ovome je što nema nikakvog traga gdje bi Amar mogao biti i zbog toga su nama ruke vezane. U okviru potrage obuhvatili smo i područje Sjeveroistočne Bosne. Momak je veoma specifičan, visine je dva metra, kratko ošišan, nosi naočale i pored njega ne možete proći, a da ga ne zapazite“, rekao je Solak za Klix.ba.

On nam je kazao i da su timovi Federalne uprave civilne zaštite obavili razgovore sa više od 100 osoba, odnosno prijatelja, poznanika, rodbine, ali i zaposlenika benzinskih pumpi, hotela, motela, gostionica i drugih objekata, a sve u cilju dolaska do bilo kakve informacije o Amaru.

„Dobijali smo tragove da je uočen u Zvorniku pa smo i tamo obavili razgovore u smislu da u Malom Zvorniku nije prešao granicu. Nažalost, nismo dobili nikakav opipljiv trag koji bi nas mogao navesti na to da je on zaista tu. Policija će se sada s drugim policijskim agencijama intenzivnije pokušati uključiti u sve ovo. Nadam se da ćemo uspjeti što prije doći do njega i da ćemo ga pronaći živog i zdravog“, navodi Solak.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrđeno nam je da se poduzimaju sve radnje na pronalasku ovog 21-godišnjaka.

S druge strane, Amarov otac Mehmed Ramić ogorčeno nam je kazao da još uvijek nema nikakvih informacija o sinu.

Kao što smo već i pisali, Amar je posljednji put viđen u srijedu, 2. maja ove godine, i od tada mu se gubi svaki trag, a njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak oko 20 sati.

Putem nadzornih kamera je utvrđeno da je mladić zgradu u kojoj živi u tuzlanskom naselju Brčanska Malta napustio u srijedu, 2. maja, oko 16:20 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Osim policije i Civilne zaštite, za njim intenzivno tragaju i njegovi roditelji, kao i mnogobrojni prijatelji koji putem društvenih mreža dijele njegovu fotografiju.

Svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom mladiću mogu kontaktirati Amarovog oca putem broja telefona 061/163-987 ili posjetiti najbližu policijsku stanicu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se