Ex-YuVIJESTI

Medijski linč Sergeja Trifunovića i Aleksandra Stankovića (video)

ZAGREB – Desničarski portali u Hrvatskoj žestoko su kritikovali voditelja emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića i njegovog gosta srpskog glumca Sergeja Trifunovića, koji je rat u Hrvatskoj nazvao građanskim i naveo da su srpski i hrvatski – jedan jezik.

Desničarima, i portalima i posjetiocima, zasmetala je Trifunovićeva tvrdnja da su “ustašama potrebni četnici, a četnicima ustaše”, kao i Trifunovićev komentar u vezi sa ustaškom pločom u Jasenovcu.

Trifunović je bio gost HRT-ove emisije “Nedjeljom u dva”, a jedan broj gledalaca osudio je izjavu glumca da narodi na ovim prostirima, računajući i Hrvate, nisu doživjeli katarzu nakon zločina koji su počinjeni.

Voditelj i urednik emisije Aleksandar Stanković optužen je da “preko izabranog gosta proglašava Hrvatsku – ustaškom državom”.

Desničarski listovi prenose stavove svojih posjetilaca da bi Sergej Trifunović “trebao da se drži glume”, te da su mu “neviđene besmislice, neukusne izjave i smiješne istorijske činjenice – nepotrebne”.

Srpskom glumcu i voditelju HRT-a poručeno je da “hrvatski i srpski jezik nisu isti”, te da u “Srbiji postoji četnički pokret, a u Hrvatskoj ne postoji ustaški”, kao i da je “srpska četnička čizma gazila hrvatsko tlo, a ne obrnuto”.

Poručeno im je i da je “srpska politika prema Hrvatskoj i svim srpskim susjedima uvijek u svojoj srži bila i ostala, fašistoidna i genocidna”, te da su i Stanković i Trifunović “dno dna”.

[mom_video type=“youtube“ id=“AVYFCUDLWv4″]

Tagovi
Back to top button
Close
Close