12 C
Zvornik
23. април 2024.

Komić iz ministarske u direktorsku fotelju, i Mirjanić ide iz Vlade

Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije RS, preuzeće funkciju direktora Republičkog zavoda za statistiku, a njegovo ministarsko mjesto zasješće Alen Šeranić, koji je trenutno šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske integracije u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, saznaju “Nezavisne“.

Komić će na tom mjestu zamijeniti Radmilu Čičković, koja je imenovana za generalnog direktora “Elektroprivrede” nakon ostavke kompletnog rukovodstva tog energetskog giganta.

Novinari Nezavisnih su pokušali stupiti u kontakt sa Šeranićem, ali je putem poruke samo kratko poručio da je na odmoru i da nema komentar.

Iz nekoliko izvora je potvrđeno da će i Stevo Mirjanić ostati bez funkcije ministra poljoprivrede te da je odluka o tome donesena u subotu na užem sastanku zvaničnika Republike Srpske.

“Mirjanić je u toku svog mandata nekoliko puta izrazio želju da napusti funkciju, ali na insistiranje kolega iz Vlade, predsjednika RS i još nekih ljudi ipak je ostao. O njegovoj smjeni pričalo se u subotu na sastanku najužeg rukovodstva RS, gdje je i on prisustvovao, ali konačna odluka biće vjerovatno objavljena u četvrtak”, ispričao je izvor “Nezavisnih”, dodajući da se spekuliše o smjeni još jednog ministra, ali da konačna odluka o tome još nije donesena.

U Vladi Republike Srpske nisu željeli govoriti na ovu temu, samo su kratko rekli da će mediji i javnost biti blagovremeno obaviješteni.

Ni ministri nisu bili rječitiji, tvrdeći da o smjenama u Vladi RS i kadrovskim promjenama nemaju informaciju, ali, kako reče jedan od njih:

“Gdje ima dima, tu i vatra gori.”

Na vijest o prvim kadrovskim promjenama u ovom sazivu Vlade Republike Srpske mnogi su pomislili da će to biti Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, i to zbog situacije koja je nastala u vezi sa smrću Davida Dragičevića. Međutim, vladajući su, iako je bilo riječi i o tome, odlučili da Lukač na toj funkciji ostane do kraja mandata.

“Mirjanić će Vladu RS vjerovatno napustiti uz obrazloženje da je to na lični zahtjev i zbog zdravstvenih problema”, ispričao je izvor “Nezavisnih”, dodajući da bi svaki drugi razlog za smjenu bio upitan.

Inače, izvori iz Vlade RS kažu da je situacija u poljoprivredi i s podsticajima mnogo bolja nego što je to bilo prethodnih godina, kada se kasnilo i kada nije bilo novca za isplate poljoprivrednicima.

Mirjanić je još krajem januara 2016. godine prvim ljudima vlasti u Republici Srpskoj saopštio da odlazi uz obrazloženje da se ne može opravdati poljoprivrednicima zbog duga od preko 30 miliona KM iz prethodne godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se