4.4 C
Zvornik
17. април 2024.

Riješite se vlage u par jednostavnih koraka

Osim ružnog izgleda zidova, vlaga takođe može negativno da utiče na zdravlje, zbog čega je važno što prije da sanirate ovu štetu. Evo i kako…

Bilo da se vlaga stvorila zbog pukotina u zidovima, vode koja je probila kroz loše cijevi ili sušenja veša u zatvorenoj prostoriji, ona ostavlja vidljive posljedice: zidovi postaju prekriveni crnim tačkicama ili ružnim mrljama.

Sigurni smo da tragovi i te kako smetaju, ali budite svjesni činjenice da buđ može da bude loša po vaše zdravlje, posebno ako mnogo vremena provodite u prostororiji i udišete je.

Zbog toga smo pronašli čak nekoliko rješenja koje vam mogu pomoći da je se riješite.

Hidrogen-peroksid

Upotreba hidrogen-peroksida je zaista široka, a najpoznatiji je po svojoj moći izbjeljvanja. Tako ga možete upotrebiti za uklanjanje buđi sa zidova, a u tome će vam biti potreban tropostotni hidrogen. Priprema je jednostavna – sipajte ga u bocu sa raspršivačem, a potom ga nanesite po dijelovima zida koje je zahvatila pljesan. Nakon deset minuta, nježno prebrišite površinu.

Alkoholno sirće i soba bikarbona

Alkoholno sirće vam takođe može pomoći u saniranju zidova na kojim se stvorila vlaga. Princip je isti, treba da ga sipate u bocu i raspršite po „kritičnim mestima“. Sačekajte da djeluje. Možete da dodate i sodu bikarbonu i nježno istrljajte površine zahvaćene vlagom i buđu.

Ulje čajevca

Ovo ulje će odlično izvršiti dezinfekciju, što je veoma važno kada sanirate ovakvu vrstu štete. Sve što treba da uradite jeste da pomiješate dvije kašičice ulja sa 45 ml vode, a potom dobijeno sredstvo sipate u bočicu. Sada ga raspršite po zidu i sačekajte da se osuši.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se