EkonomijanaslovnaVIJESTIZvornik

Javni poziv poslodavcima za dodjelu naknada za već zaposlene radnike i nova zapošljavanja

ZVORNIK – Gradska uprava grada Zvornika u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) raspisala je Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Javni poziv je upućen poslodavcima koji su u periodu od 1.septembra 2017. godine do 31. marta 2018. godine povećali broj radnika mlađih od 30 godina i starijih od 45 godina.

Ukupna sredstva po ovom projektu su 140.000 KM, odnosno po jednom zaposlenom od 2.500 KM do 5.500 KM, zavisno od starosne dobi i radnog staža.

Istovremeno Javni poziv predviđa i zapošljavanje novih radnika čije se prijavljivanje mora izvršiti u peridu od 1. aprila do 5. maja tekuće godine.

Tekst javnog poziva, kao i zahtjeve za podsticajna sredstva poslodavci mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Zvornika www.gradzvornik.org.

Po prethodnom javnom pozivu koji je realizovan u decembru prošle godine 10 zvorničkih privrednika ostvarili su ukupno 105.000 KM za povećani proj zaposlenih.

Javni poziv je otvoren do 19. aprila.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close