EkonomijanaslovnaVIJESTIZvornik

Javni poziv poslodavcima za dodjelu naknada za već zaposlene radnike i nova zapošljavanja

ZVORNIK – Gradska uprava grada Zvornika u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) raspisala je Javni poziv za dodjelu naknada i podsticaja za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili poljoprivredi.

Javni poziv je upućen poslodavcima koji su u periodu od 1.septembra 2017. godine do 31. marta 2018. godine povećali broj radnika mlađih od 30 godina i starijih od 45 godina.

Ukupna sredstva po ovom projektu su 140.000 KM, odnosno po jednom zaposlenom od 2.500 KM do 5.500 KM, zavisno od starosne dobi i radnog staža.

Istovremeno Javni poziv predviđa i zapošljavanje novih radnika čije se prijavljivanje mora izvršiti u peridu od 1. aprila do 5. maja tekuće godine.

Tekst javnog poziva, kao i zahtjeve za podsticajna sredstva poslodavci mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici Grada Zvornika www.gradzvornik.org.

Po prethodnom javnom pozivu koji je realizovan u decembru prošle godine 10 zvorničkih privrednika ostvarili su ukupno 105.000 KM za povećani proj zaposlenih.

Javni poziv je otvoren do 19. aprila.

Tagovi
Back to top button
Close
Close