Đokovići podigli prašinu – malo srpsko selo mondensko carstvo

Otkako je porodica Novaka Đokovića počela da gradi imanje na obali Pavlovačkog jezera, za najmanjim selom rumske opštine podiže se najviše prašine.

Što od bagera i kamiona koji tuda „tutnje“, što od znatiželje Sremaca, pišu Večernje novosti.

Odbrojavanje je počelo, pa bi do početka ljeta Pavlovci, udaljeni od Beograda 70 kilometara, trebalo da postanu stalna ili povremena adresa proslavljenog tenisera i njegove porodice.

Selu od 160 kuća i 400 stanovnika već je počeo da se pripisuje status malog mondenskog carstva, a priča se i da je cijena zemlje preko noći drastično skočila. Navodno su čak i pastiri zatražili veću platu, jer više ne čuvaju stoku na običnim livadama!

„Istina je da je porasla vrednost zemljišta oko samog jezera, dok je sve drugo ostalo isto. Mnogi se žale da bi Pavlovčani sada da profitiraju, da su neopravdano podigli cenu kvadrata, ali ovde se obične kuće sa okućnicom odavno prodaju za 12.000 evra, što je mnogo više nego u, na primer, Banatu”, kaže predsjednica Mesne kancelarije Gordana Zec.

Biznismen Andrija Drašković već nekoliko godina uživa u svojoj vili na obali jezera. Ako se može vjerovati pojedinim čaršijskim pričama, Vanja Grbić je takođe ovdje pronašao mir, mada većina mještana misli da drvena kuća koja se dovodi u vezu sa odbojkašem zapravo nije njegova. Iz kuloarskih krugova kažu da ga u Pavlovce samo povremeno dovodi pasionirana strast prema pecanju. A sremsko vještačko jezero od 70 hektara površine je veoma bogato ribom, pa je oduvijek bilo meka za ribolovce.

Selom se već pronijela priča da će u okviru 4.200 kvadratnih metara, na koliko se prostire imanje Đokovića, osim prostranih soba sa kupatilima od 30 kvadrata i 100 kvadrata centralne trpezarije sa kaminom u kojoj će slaviti slavu, biti i poseban apartman sa pogledom na jezero. U njemu će navodno gostovati isključivo teniser Rafael Nadal. Teniski teren, bazen i staklena bašta upotpuniće ambijent već oplemenjen mladim platanima.

Back to top button