PolitikaVIJESTI

Cvijanović i Vigemark: Reforme Vlade Srpske daju pozitivne rezultate

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark ocijenili su da se realizacija Reformske agende u Srpskoj odvija u skladu sa predviđenom dinamikom i da reformski zahvati Vlade Srpske daju pozitivne rezultate.

Cvijanovićeva i Vigemark, koji su se sastali danas u kabinetu premijera Srpske u Banjaluci, saglasili su se da o tome svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vigemark je upoznao Cvijanovićevu da je pri kraju postupak izrade mišljenja Evropske komisije na odgovore na Upitnik koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sistema koordinacije, te da se u nastupajućem periodu može očekivati i njegovo zvanično predstavljanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima koje se sprovode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, saglasivši se da sistem koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti evropskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći EU IPA dva.

Tagovi
Back to top button
Close
Close