23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Studenti potpisali ugovore o stipendiranju

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas prijem za studente kojima je u školskoj 2017/18 godini iz gradskog budžeta odobrena stipendija u iznosu od 1.000 KM. Studenti su danas potpisali ugovore o stipendiranju, nakon čega im je gotovinski isplaćena prva rata od 100 KM.

Čestitajući im na uspjehu, gradonačelnik je istakao da će ove godine na ime stipendiranja 276 studenata iz gradskog budžeta biti izdvojeno 192.000 KM.

– Draga studenti i ove godine smo u cilju poboljšanja uslova vašeg daljeg obrazovanja izdvojili nešto malo manje od 200.000 KM za vaše stipendiranje. Želim vam da nastavite putem uspjeha i da nastavite sa vašim učenjem i usavršavanjem. Nastojte da vam ni jedan dan ne prođe uzalud, jer sve ono što propustimo da naučimo, jednog dana možda će nam zatrebati i moraćemo da naučimo u nekim težim uslovima. Zato koristite svaku priliku, upijajte znanje da bi ste jednog dana pomogli i svom gradu, sredini u kojoj budete živjeli, svojoj Republici Srpskoj – poručio je gradonačelnik studentima.

On im se zahvalio, jer su vrijedni i uzorni, poželjevši im uspjeh i ubuduće.

Studenti su istakli da im stipendiranje puno znači, ne samo finansijski, nego i zato što im je ovaj vid podrške dokaz da se njihov rad cijeni i podstrek im je da nastave istim putem.

Danas su ugovore potpisali ukupno 154 studenta iz kategorija : studenti sa prosjekom ocjena većim od 8,5, studenti prve godine fakulteta koji su nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studenti master studija sa prosjekom većim od 9,00 i iz kategorije studenti bez oba roditelja i studenti sa smetnjama u razvoju.

Pored navedenih kategorija stipendije kao jednokratno davanje u iznosu od 500 KM odobrene su za sedam studenata djece poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, te kao jednokratno davanje u iznosu od 300 KM za 115 studenata sa liste slabog materijalnog stanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se