15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Snijeg s krova usmrtio ženu i dijete

Najnovije žrtve snježne oluje u SAD su 50. godišnja žena i njen sedmogodišnji sin, koji su stradali u Kaliforniji kada se na njih sručio snijeg s krova njihove vikendice. Oni su pronađeni pod snijegom na samo korak od ulaznih vrata vikendice, a vlasti sjeverne Kalifornije ocijenjuju da je riječ o čudnoj nesreći.

Iz kancelarije šerifa u okrugu Alpajn kažu da su Olga Perković (50) i njen sin Aron Gudštaj bili na skijanju u Kirkvudu, a pri povratku kući velika količina snijega, otprilike veličine prikolice, obrušila se s krova i zatrpalo ih je sa skoro metar snega. Snažna oluja koja je pogodila istočni dio SAD, do sada je odnijela najmanje devet života, a 1,5 miliona ljudi ostalo je bez struje.

Oluja je izazvala poplave i obarala drveće, a zabilježeni su naleti vjetra od 145 kilometara na sat. Guverneri američkih država Masačusetsa i Njujorka proglasili su vanredno stanje, a ranije su to uradili guverneri Merilenda i Virdžinije.

snijeg2

Nacionala služba za vrijeme javlja da su danas vjetrovi oslabili, a da postoji mogućnost da će visoke plime pogoditi Majn, Masačusets, Roud ajlend i Long ajlend.

Među poginulima su dva dječaka – šestogodišnjak iz Virdžinije i 11-godišnjak iz države Njujork, a drveće koje je u naletu oluje padalo usmrtilo je i dva muškarca iz Virdžinije i Njuporta, dok je 77-godišnja žena nastradala ispred svoje kuće kod Baltimora.

Nova oluja nazvana je “Vindmagedon”, zahvatila je područje od Sjeverne Karoline do Mejna. Fotografije i snimci palog drveća objavljene su u velikom broju na društvenim mrežama.

snijeg3

Aviokompanije su na sjeveroistoku SAD otkazale više od 2.800 letova, dok su aerodromi u gradu Njujorku u skoro potpunom zastoju. Federalna vlada zatvorila je na jedan dan sve kancelarije u zoni Vašingtona, prenijela je AP.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se