18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Njeno ime ćete tek čuti

Nakon mjesec dana prijavljivanja talenata i sakupljanja glasova, projekat „Novo Ime“ je dobio ime prvog pobjednika. Tačnije, pobjednice. Njeno ime je Sonja Marković, njen dar se krije u svijetu muzike, a njena nagrada je novčana podrška u vrijednosti do 5.000 KM, kao i savjetodavna podrška u ostvarenju punog potencijala njenog talenta.

Lansirana 1. februara tekuće godine, platforma www.novoime.com je, kako idejni tvorci iz kompanije „Novo RS“ ističu, u carstvu interneta osvanula da bi mladima i talentovanima iz Republike Srpske dala vjetar u leđa te pokazala da nove vrijednosti i mogućnosti nisu na kraj svijeta, no među nama.

Pa, ko je onda to prvo Novo Ime?

Kako sama za sebe kaže, ona je spontana, snalažljiva, otvorena, vedra i iskrena. Sa samo sedam godina je otkrila svoj osjećaj za muziku u zvuku klavira. Dvadeset godina poslije, Sonja Marković je akademski obrazovana pijanistkinja koja iza sebe ima više od 40 međunarodnih takmičenja širom regije i Evrope. Kroz život i tipke, ova mlada Fočanka se vodi kratkim, ali jasnim, motom: „Budi svoj“.

A kakva je to svoja Sonja Marković?

Ko do sada nije čuo za ime Sonje Marković, saznaće uskoro upravo zahvaljujući projektu „Novo Ime“. Do tada, podsjećamo da su prijave za novi mjesec takmičenja otvorene te da se svi talenti uzrasta od 16 do 30 godina sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj mogu prijaviti do 15. u mjesecu. Ko zna – možda baš neko novo Novo Ime čita ovaj tekst?

Iz kompanije „Novo RS“ su najavili još i da će uskoro otkriti imena dva učesnika prvog kruga takmičenja koja će stručni žiri nagraditi specijalnom nagradom. O kome je riječ te šta novo će još donijeti priča „Novo Ime“, možete saznati na oficijelnoj Facebook stranici te samoj platformi www.novoime.com.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se