Zabava

Kako će retrogradni Merkur uticati na vaš horoskopski znak?

Jedna od najomraženijih pojava na astrološkom nebu opet je tu da testira naše strpljenje. Najbolji način da ovo uspješno prevaziđemo, prema savjetima astrologa, jeste taj da se priremimo na ono što nas čeka.

U periodu od 22. marta do 15. aprila Merkur se kreće retrogradnim hodom i njegova energija koju nam u ovom periodu odašilje i nije baš naročito pozitivna, naročito u sklopu sa ostatkom aktuelne planeterne postavke.

S obzirom na to da je u pitanju planeta komunikacije, na ovom polju će doći do najvećih nesporazuma, ali komunikacija može podrazumijevati i čitav niz drugih stvari, nije nužno usmjerena na onu među ljudima i njihovim odnosima. Merkur „pogađa“ sve komunikacije, kako one ljudske, tako i one IT prefiksa, zatim putovanja koja mogu da se odlože, pauziraju, zakomplikuju.

Mnogo toga sasvim (merkurovski) slučajno može da se zakomplikuje.

Imajte to na umu i sve dvaput provjerite, prije no što pošaljete bilo kakav mejl ili recimo rezervišete karte za put, a o porukama koje šaljete, da ne govorimo. Ipak, koliko god retrogradni Merkur podrazumijevao jedan dijapazon stavki, na različite znakove djeluje potpuno različito. Pa naravno, bilo bi nam mnogo lakše da svi imamo istu muku. Ovako, nekoga će Merkur malo više prodrmati, pa se molimo da to ne budemo MI.

Pročitajte u nastavku šta za svaki znak znači retrogradno kretanje Merkura:

Ovan

Otprilike u isto vrijeme kada je Sunce ušlo u znak Ovna, tad je počelo retro kretanje Merkura koje će praktično trajati tokom čitave vladavine vašeg znaka. Upravo zbog toga, trebalo bi da očekujete određena odlaganja na projektima na kojima radite.

Ovo je ipak dobro vrijeme da sagledate sve ono što ste uradili do sada, ne biste li se osigurali da budete spremni za nastavak akcije, u trenutku kada je retrogradna faza završena. Inače, kada je u Ovnu, retrogradni Merkur prouzrokuje znatno više implusivnosti i agresivnih reakcija u trenucima kada bismo trebali jednostavno da iskuliramo. Radite na kontroli implusivnih reakcija tokom ovog perioda i sve će biti u redu.

Bik

Merkur je planeta koja vlada komunikacijom, te nije čudno ukoliko bude uticala upravo na taj segment vašeg života. Možda ćete se naći zatečeni u stanju izmaglice i iscrpljenosti tokom ovog perioda, ali to je potpuno normalno. Ovo je zapravo vrijeme kada je neophodno da budete blagi prema sebi, radite na sopstvenoj sreći i jednostavno se trudite da ostanete smireni. Bikovi u ovom periodu sebi mogu postaviti izazove koji će ih dovesti u situaciju da pređu postavljene granice, ali samo zato što će dopuštati sebi da neko drugi odredi njihovu vrijednost.

Blizanci

Dakle, dragi Blizanci, zaista bi trebalo da pripazite na „leđa“ tokom ovog perioda retorgradnog Merkura. Obratite pažnju na to sa kim dijelite tajne, što uključuje kako prijatelje, tako i porodicu. Ukoliko kažete pogrešnu stvar pogrešnoj osobi, možete se naći u vrlo nezgodnoj situaciji. Generalno bi u ovom periodu trebalo da budete znatno pažljiviji nego inače, ne samo kada su u pitanju tajne.

Rak

Zbog komunikacijskih problema tokom faze retrogradnog Merkura, možete se naći u sitaciji da preispitujete neke odluke koje ste donijeli u prošlosti. Takođe, preispitivanje može zahvatiti i vaše polje karijere i neke korake koje ste namjeravali da ostvarite u budućnosti. Stvari trenutno izgledaju prilično nesigurno, te je bolje da tokom ovog perioda razmislite i istražite polja svojih interesovanja, no što ćete se odlučiti na nagle promjene ili posvećivanje nečemu.

Bez velikih odluka tokom ovog perioda, to je najbolja odluka koju možete da donesete sada.

Lav

Retrogradi Merkur će učiniti da se osjećate pomalo ludo i vjerovatno ćete shvatiti da je vam je raspored poprilično zgusnut tokom ovog perioda, te da ne znate uopšte kako čete sve da postignete. Iskoristite ovo vrijeme da se reorganizujete i pobrinite se da dva puta provjerite apsolutno sve, ništa ne prepuštajte slučaju. Napravite kopiju svega što radite, tasteri crt + S vaši su najbolji prijatelji tokom ovom perioda. Dajte sebi dodatno vrijeme, bez obzira na to šta radite.

Što ste predusretljiviji i iskreniji, bez pokušaja da impresionirate druge, to će ovaj period biti zahvalniji prema vama.

Djevica

Tokom retrogradnog hoda Merkura dosta toga će biti prilično otežano, drage Device. Moguće je da ćete se suočiti sa otežanom realizacijom planova ili da će nešto na čemu radite krenuti u neželjenom pravcu.

Takođe, tokom ovog perioda očekujte naglašenu ljubomoru, sumnju i generalno probleme vezane za nedostatak povjerenja. Trudite se da funkcionišete usporenijim tempom, dan po dan, ne donosite nagle odluke i fokusirajte se na to da budete iskreni prema sebi. Merkur vlada Djevicama, te ćete biti značajno osjetljiviji nego inače. Imajte to na umu.

Vaga

Retrogradni hod Merkura Vagama se odražava na kuću koja simboliše veze. Kako se ovo zapravo ogleda na vaš ljubavni život? Prvenstveno ne bi ništa trebalo da brzate. Ne donosite zaključke na prečac i dajte sebi vremena prije no što doneste bilo kakvu odluku, pogotovo ukoliko je u pitanju nešto u što niste sigurni. Ovo nije idealno vrijeme za započinjanje veza, ali ni za njihovo okončavanje.

Dakle, sve velike odluke ostavite po strani.

Škorpija

Ovo je vrijeme kada bi u vezi svega trebalo da budete pažljiviji, jer stvari vrlo lako mogu postati super haotične. Osigurajte se da sve provjerite dva puta i pripemite sebe za nepredviđene situacije u kojima je moguće da će stvari krenuti naopako. Takođe, trebalo bi svoju energiju da fokusirate na jednu, nikako ne na nekoliko stvari u isto vrijeme. Možete se naći u vrtlogu eskalirajućih emocija, prelazivši tako sopstvene, ali i granice drugih. Trudite se da svoje emocije držite pod kontrolom, za dobrobit svih.

Strelac

Retrogradni Merkur se ovaj put našao u vašoj petoj kući, onoj koja simboliše, ni manje, ni više, no dramu lično! Što bi u prevodu značilo da treba da pripazite na emotivnost i eksplozivnost, koje su u ovom periodu izuzetno povezane. što uglavnom može da dovede do neočekivanih prepirki. Ovo je takođe vrijeme kada bi trebalo da se fokusirate na neke ranije projekete koje niste završili do sada, ali i da ne započinjete ništa novo. Pristupite svemu sa dozom opreza i sve bi trebalo da bude ok.

Jarac

Retrogradni Merkur će se ozbiljno pozabaviti vašim poljem emocija, pogotovo u vašem najbližem okruženju, kako porodičnom, tako i generalno u samoj kući, dakle mogući su problemi sa osobom sa kojom živite. Ipak, ovo možete izbjeći ako na vreme shvatite da je u ovakvim situacijama možda najbolje da se distancirate i osamite. Napravite za sebe malo ličnog prostora i potrudite se da se opustite. Uradite to proaktivno, ne biste li izbjegli svađu sa onima do kojih vam je zaista stalo.

Vodolija

Retrogradni Merkur će se poigrati sa vašom glavom, ali potrudite se da ostanete fokusirani tokom ovog perioda. Hladna glava vaš je najbolji saveznik, potrudite se da je u tom stanju i držite, koliko god možete. Takođe, razmotrite dobro odluke i planove koje trenutno imate na umu. Strpite se do 15. aprila, tada krenite u akciju, a do tada strpljenje, meditacija, duboki izdisaji.

Ribe

Ovaj period najviše bi mogao da utiče na vaše polje finansija, te neka vam dodatna opreznost u ovom segmentu bude na umu. S obzirom da Merkur prolazi kroz vašu drugu kuću, koja se takođe tiče posla i karijere uopšteno, zapravo svega što ima veze sa novcem, nemojte se iznenaditi ukoliko se neki od projekata stopiraju ili jednostavno ne postioji mogućnost da se vaši planovi trenutno realizuju. Najbezbolniji način da ovaj period prevaziđete jeste da se pritajite. Budite strpljivi, sačekajte. Možda vam se čini da je 15. april predaleko, ali on je vaš najbolji saveznik.

Tagovi
Back to top button
Close
Close