8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dvije prve nagrade za učenike zvorničke Muzičke škole

ZVORNIK – Na 20. Međunarodnom takmičenju harmonike u Loznici održanom u subotu učenici Muzičke škole „Vojin Komadina“ ostvarili su izuzetne rezultate. Kako je saopština v.d. direktora Dijana Zekanović, dvije prve nagrade u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili su Pavle Gurdeljević, učenik petog razreda ove škole, i Vuk Hajduković, učenik prvog razreda. Obja učenika su u klasi prof. Zorice Dražević.

Na Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ održanom istog dana u Bijeljini, učenica prvog razreda Amila Hrustanović u klasi prof. Bojane Nikić osvojila je, takođe, prvu nagradu.

– Učenici odsijeka za gitaru već tradicionalno osvajaju prve nagrade na svim takmičenjima na koja odu, pa je i ove godina na „Primaveri“ prva nagrada otišla u ruke naše Anje Spasojević, učenice petog razreda. Gitaristi su napravili izuzetan rezultat budući da su i ostali učenici koji su učestvovali na takmičenju gitare: Anja Šurbat, Anđela MIšić, Borisav Stanković i Jana Gurdeljiević osvojili drugi nagradu, a Nina Savić treću – rekla je Zekanovićeva.

Ona je istakla da je protekli vikend bio izuzetno uspiješan za učenike i profesore zvorničke Muzičke škole, jer je svaki uspijeh naših učenika ujedno i uspijeh škole i pokazatelj da profesori i učenici dobro i uspiješno rade.

– U školi vlada takmičarska i radna atmosfera, jer takmičari i profesori nastavljaju nakon ovih uspijeha još vrijednije da rade spremajući se za Republičko takmičenje u Banja Luci koje nas očekuje krajem mjeseca, a ujedno i za tradicionalni koncert povodom Dan žena koji će biti održan u srijedu, 7. marta, sa početkom  u 19:30 u našoj školi – najavila je Zekanovićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se