DruštvonaslovnaVIJESTI

Detalji o novim uniformama MUP-a RS: Policajci prezadovoljni, cijena oko hiljadu maraka

Pripadnici MUP-a Republike Srpske su više nego zadovoljni kvalitetom novih američkih uniformi koje, uključujuči njemačku obuću, koštaju oko hiljadu maraka po policajcu!

Pantalone, košulja i jakna američkog proizvođača „5.11“, koji je u svojoj branši što i „Adidas“ u proizvodnji sportske opreme, koštaju oko 780 KM, a cipele njemačke firme „Haix“ oko 250 KM.

” Zaista smo prezadovoljni ako uzmemo u obzir kvalitet ranijih uniformi. Mi smo i stare s ponosom nosili, ali svaki policajac će vam reći da je ta oprema bila ispod nivoa, jer se nabavljala „uprijeko“ preko nekih domaćih interesdžija. Koliko znamo, na ovim uniformama je instistirao upravo ministar Lukač i uradio je dobar posao”, rekao je za SrpskaCafe jedan od starješina u MUP-u Srpske.

On je ocijenio da su nove, brendirane uniforme, na kojima su vidljive sve oznake, od grba Republike Srpske i MUP-a, do čina i imena, udobnije od starih.

Podsjećamo, poznata američka kompanija „5.11“ nalazi se u Kaliforniji i proizvodi namjensku odjeću i uniforme za potrebe vojske, policije i pripadnika agencija za javnu bezbjednost.

Njemačka kompanija „Haix“ je osnovana 1948. godine i globalni je proizvođač obuće za potrebe vatrogasaca, policije, vojske, šumarskih radnika, pripadnika službi spasavanja i lovaca.

Tagovi
Back to top button
Close
Close