5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik

ZVORNIK – S ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti pješaka, Policijska uprava Zvornik od 05. do 19. marta 2018. godine, sprovodi republičku akciju pojačane kontrole saobraćaja sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“.

Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti, rečeno je u saopštenju iz Policijske uprave Zvornik.

U toku 2017. godine u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na području Policijske uprave Zvornik, osam lica je smrtno stradalo od čega su četiri bili pješaci. U većini slučajeva nezgode su se događale u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti i pješaci nisu koristili svjetloodbojne prsluke niti su na bilo kakav način bili osvijetljeni.

Policijska uprava Zvornik apeluje na pješake, naročito na one starije životne dobi, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život. Takođe, apelujemo na vozače motornih vozila da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se