8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvornik – grad za buduća ulaganja

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da to što se Zvornik našao na listi mikrogradova budućnosti predstavlja jedan od dokaza da je lokalna samouprava proteklih godina uradila mnogo na stvaranju povoljne klime za buduća ulaganja.

„Nastavićemo u tom pravcu. U fazi smo pripreme različitih projektnih mogućnosti na području Zvornika i pokušaćemo da iskoristimo pozitivna reagovanja iz profesionalnih krugova“, rekao je Stevanović, nakon što je ugledni londonski časopis „Fajnenšel tajms“ izabrao Srpsku za jednu od 10 top malih evropskih regiona budućnosti za 2018/2019. godinu, a nagrađeni su rad Bijeljine, Prijedora i Zvornika.

Povodom toga što je Republika Srpska na globalnom nivou prepoznata kao mjesto za buduća strana ulaganja, Stevanović je naglasio da je izbor Zvornika po troškovnoj efikasnosti u kategoriji evropskih mikrogradova zasluga dobre i adekvatne saradnje Gradske uprave sa Vladom Srpske, odnosno Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske.

„Posebno nas ohrabruje činjenica što je grad Zvornik na četvrtom mjestu po isplativosti stranih ulaganja u kategoriji mikrogradova Evrope“, istakao je Stevanović.

Londonski „Fajnenšel tajms“ nedavno je izabrao Srpsku za jednu od deset top malih evropskih regiona budućnosti za 2018/2019. godinu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se