9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Lažna mlada preko Fejsbuka uzela 12.000 KM

ZVORNIK – Dvadesetogodišnji Z. A. iz Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je putem lažnih profila atraktivnih djevojaka na društvenoj mreži „Fejsbuk“ od dvostruko starijeg Dobojlije iznudio 11.894 marke.

Policija je osumnjičenom stavila lisice na ruke u ponedjeljak, a hapšenju je prethodila detaljna istraga kojom je rasvijetljena ova nesvakidašnja prevara.

Mladić je polovinom prošle godine napravio lažni profil sa fotografijama atraktivne djevojke, a potom je kontaktirao sa Dobojlijom koji ima oko 40 godina. Nakon dužeg dopisivanja, prevarant je saznao sve o budućoj žrtvi prevare.

– Saznao je ko su mu članovi porodice, gdje radi, kolika su mu primanja. Poslije su počeli da razmjenjuju ljubavne poruke, a Zvorničanin mu je predlagao i brak i zajednički put u inostranstvo – rekao je izvor blizak istrazi.

Mladi prevarant je od oštećenog tražio da mu uplati novac na bankovni račun i putem pošte, što je naivni Dobojlija i učinio. Njihova „ljubav“ je cvjetala sve dok nesuđeni mladoženja nije poželio da se konačno vide.

– Oštećeni je tražio da se sastanu, ali mladić se, lažno se predstavljajući, pravdao da nema vremena – ispričao je izvor.

Poslije nekoliko propalih sastanaka i kada je počeo da sumnja u iskrenost osjećanja navodne djevojke, Dobojlija je odbio da uplaćuje novac. To je bio kraj njihove virtuelne „veze“, a umjesto braka Dobojlija je dobio prijetnje.

– Zvorničanin je počeo da mu prijeti. I dalje se predstavljajući kao djevojka, rekao je da ima brata i prijatelje koji će ga prebiti ako „joj“ ne da novac. Napravio je još nekoliko lažnih profila djevojaka na osnovu kojih je na isti način prevario Dobojliju – kazao je izvor.

Dodao je da je žrtva prevare i dalje uplaćivala novac, te u više navrata Zvorničaninu dala 11.894 marke.

– U jednom momentu sve mu je prekipjelo, pa je slučaj prijavio policiji – ispričao je ovaj izvor.

U Policijskoj upravi Doboj kažu da su rasvijetlili slučaj na osnovu detaljne istrage i saradnje sa kolegama u Zvorniku.

– Z. A. osumnjičen je za krivična djela iznudu i prevaru. Nakon hapšenja u Zvorniku predat je u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju – rekli su u PU Doboj.

Pretres

Policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Zvorniku pretresla stan, prostorije i vozilo koje osumnjičeni koristi.

– Pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, laptopi, SIM kartice, novac u različitim valutama i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – rekli su u policiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se