Vozači oprez, Ramer ponovo lovi!

ZVORNIK – Obavještavamo građane da će se od 14.01. do 31.01.2018. godine na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem radarskog sistema „Ramer 10“. Ovaj sistem podrazumjeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača, saoopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Napominjemo da navedeni radarski sistem evidentira brzinu na obe saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja. Mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu, ali i noću. Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Bitno je napomenuti da uređaj posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran radarskim sistemom „Ramer 10“, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

U toku 2017. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 554 saobraćajne nezgode. Od ukupnog broja evidentiranih nezgoda, neprilagođena brzina je bila uzrok u 204 saobraćajne nezgode, odnosno 36,82 %.

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajne propise, naročito one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, kako ne bi ugrozili svoje, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Back to top button