18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Siniša Mišić prvi doplivao do Časnog krsta

ZVORNIK – Srpska crkvena opština  Sveti Stefan,  Rafting klub „Eko Drina“ i Gradska uprava  Zvornik danas su, po sedmi put, organizovali  plivanje za Časni krst na Zvorničkom jezeru. Takmičila su se 32 takmičara, a prvi je do Časnog krsta doplivao dvadesetšestogodišnji Milićanin  Siniša Mišić.

Sveštenik Rade Tešić podsjetio je da se plivanje na Bogojavljenje organizuje povodom krštenja Isusa Hrista na rijeci Jordan.

– Mi bi trebali da razvijamo običaj da na Bogojavljenje svi uđemo bar malo u vodu, jer Hristovim Bogojavljenjem, kako se i u molitvama kaže prilikom osvećenja bogojavljenske vodice, osvećuje se čitava priroda i sve vode postaju ljekovite i izvor zdravlja – rekao je Tešić koji je dodao da plivače upravo ljubav prema Hristu i krstu rukovodi da plivaju za Časni krst.

Pobjednik je nagrađen srebrnim krstom koji je poklon Zlatare „Dimitrić“, a nagrade su dobili i najmlađi učesnik, četrnaestogodišnji Milan Mitrović sa Ulica, kao i jedina djevojka, prošlogodišnja pobjednica Milana Mijatović iz Čelopeka.

Učesnici plivanja na Zvorničkom jezeru bili su iz Zvornika, Bijeljine, Milića, Vlasenice, Han Pijeska i Loznice.

Prije plivanja danas je  u crkvi Svetog Arhiđakona Stefana na Mlađevcu  služena Sveta liturgija i obavljeno osvještavanje Bogojavljenske vode.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se