23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Rada Trajković: Ubistvo Ivanovića neće biti rešeno dok ne padnu vlasti

„Haradinaj nije mogao da donese ni jedno institucionalno rešenje dok ne bi dobio podršku Radojičića, koji je sa srpske strane kontrolisao sistem“, rekla je Trajković

Ne očekujem da će ubistvo Olivera Ivanovića biti rešeno dok ne padnu vlasti u Beogradu i Prištini, izjavila je srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković za prištinsku Kohavision (KTV).

„Suviše je značajno i veliko ubiti Ivanovića i ne očekujem da će se to rešiti dok ne padnu obe vlasti – i u Beogradu i u Prištini“, rekla je ona.

Upitana o tvrdnjama o mogućoj umešanosti Milana Radojičića u ubistvo, ona je rekla da o tome ne zna ništa, ali da ima jake sumnje pošto on nije bio u Mitrovici dan pre ubistva.

„Kažu mi i da je zatvoren njegov kafić u koji dolaze svi“, rekla je Trajković i dodala da je čula da su kod Radojičića dolazili predstavnici raznih službi, jer su ga identifikovali „kao čoveka koji odlučuje o životu i smrti na ovom prostoru“.

Prema njenim rečima, ni kosovski premijer Ramuš Haradinaj nije krio da je o problemima Srba razgovarao i sa Radojičićem, koji je očigledno bio veza između Vlade Kosova i Beograda.

„Haradinaj nije mogao da donese ni jedno institucionalno rešenje dok ne bi dobio podršku Radojičića, koji je sa srpske strane kontrolisao sistem“, rekla je Trajković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se