15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Pokloni za djecu i lica u stanju socijalne potrebe

ZVORNIK – Opštinska organizacija Crvenog krsta Zvornik podijelila je, povodom novogodišnjih i božićnjih praznika, paketića za 60 mališana čiji su roditelji nezaposleni ili su u stanju socijalne potrebe.

Prema riječima Danojke Mićić, sekretara OOCK Zvornik, paketiće već treću godinu obezbjeđuju učenici i direktor iz Tehničkog školskog centra Karakaj, a ove godine pridružili su se i učenici iz OŠ „Jovan Cvijić“ Drinjača i Gradska uprava Zvornik.

– Pored Gradske uprave, učenika i direktora svoju humanost pokazuje i KK „Basket „Zvornik“ na čijem čelu se nalazi veliki humanista Dejan Gajić koji tradicionalno sa članovima kluba obezbjedjuje pomoć za božićne praznike socijalno ugroženim licima. Crveni krst je ove godine sa KK „Basket Zvornik“ posjetio 10 najugroženijih porodica i nepoketnih lica i uručili smo im paketa hrane i pelene. Pored zahvalnosti na pomoći i osjećaju da nisu napušteni i zaboravljeni stara lica su volonterima i sportistima uputili savjete da budu dobri i humani ljudi, da se bave sportom, da poštuju roditelje i stare osobe i na vrijeme osnivaju svoje porodice – istakla je Mićićeva.

Ona je naglasila da su mladi ljudi i ovoga puta pokazali humanost prema starim, napuštenim i nepokretnim licima, na čemu im je Crveni krst veoma zahvalan.

– Nadamo se da će i dalje biti humanih ljudi, organizacija i institucija, jer zahvaljujući ovakvim akcijama unosimo radost u domove ove djece i starih i siromašnih lica – rekla je Mićićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se