15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Danas sahrana Olivera Ivanovića, vladika Teodosije služi opijelo

Njegovo preosveštenstvo vladika raško-prizrenski Teodosije služiće danas u Crkvi Svetog Marka u Beogradu parastos lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliveru Ivanoviću, a potom i opijelo u Crkvi na Novom groblju, gdje će biti obavljena sahrana.

Ivanović će biti sahranjen u 12.30 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Kovčeg sa tijelom Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak, 16. januara, u Kosovskoj Mitrovici, od juče popodne izloženo je u Crkvi na Novom groblju.

Predsjednik Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je u utorak, 16. januara, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice ispred kancelarije njegove stranke.

Zvanični vrh Srbije osudio je i okvalifikovao ovo ubistvo kao teroristički akt.

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana. Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno vijeće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo, ali je smijenjen 2001. godine.

Bio je i šef Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju pri Koordinacionom centru za Kosovo i Metohiju. Od 2008. godine nalazio se na mjestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju.

Oliver Ivanović bio je oženjen i ima četiri sina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se