izbor urednikaVIJESTIZvornik

Zgrada i stanari za primjer

ZVORNIK – Stanari zvorničke zgrade Z-16 i njihovi najmlađi ovih dana uživaju u predprazničnom raspoloženju, baž kao da su svi iz jedne kuće. Dvogodišnja borba i želja za boljim okruženjem i prostorom koji je zajednički urodili su plodom, te tako danas u ovoj stambenoj zgradi ljudi u 70 stanova žive složno uz uzajamno poštovanje i ozbiljnost u obavljanju poslova održavanja zgrade.

Bilo je težko, trebalo je izaći iz velike krize, apatije i opuštenosti stanara, a pomalo i razočarenja, jer se prethodnih godina malo šta radilo. Vratiti poverenje, ne samo u ljude i novo rukovodstvo, već i u mogućnost da se nešto popravi, nije bilo nimalo lako. Danas, nakon dvije godine, skoro sve ima novo ruho, a odraz dobrog rada i sloge je i njihov ulaz koji je ovih dana okićen i veseo.

– Zadovoljni smo odnosom naših stanara prema onome što radimo, ukazali su nam povjerenje i mi se nadamo da smo to povjerenje opravdali. Imamo još poslova koje planiramo da uradimo i to smo na Skupštini i usvojili, te ćemo tako u 2018. godini raditi na sanaciji krova naže zgrade, postavljanju okapnica i oluka, krečenju zidova u hodnicima zgrade, farbanju gelendera. U perspektivi je i fasada zgrade, kao vrlo krupan i težak posao – kažu iz rukovodstva ZEV-a.

Dodaju da su u novembru za starije stanare, ali i ostale zainteresovane, u zajedničkim prostorijama zgrade obezbjedili besplatno mjerenje šećera u krvi, a pomogla im je Crvena apoteka kojoj su se ovom prilikom zahvalili. Za najmlađe stanare za Vaskrs su organizovali takmičenje za najljepše našarano jaje, a prošle godine i novogodišnju zabavu.

Djeda Mraz je i ove godine podijelio novogodišnje paketiće za 29 najmlađih stanara zgrade Z-16 koje je obezbjedila Tamara Jović, vlasnica agencije „Super žena“. Priređena je i mala žurka, uz sokiće i grickalice koje su obezbjedili sami stanari.

Jovićeva je istakla da je ZEV zgrade Z-16 koristila usluge koje pruža njena agencija te da je u znak zahvalnosti na na tome, ona obezbijedila paketiće sa željom da mališanima uljepšala dolazak Nove godine.

Tagovi
Back to top button
Close
Close