DruštvoINFOCENTARizbor urednikanaslovnaVIJESTI

Vjetar rušio stabla po Banjaluci i Zvorniku, vanredna situacija u Kneževu

BANJALUKA – Na području grada Banjaluke već drugi dan duva jak vjetar koji je prouzrokovao brojne nezgode širom grada.

Na više lokacija u gradu vjetar je tokom noći oborio stabla, a sa nekih objekata vjetar je nosio i krov.

Stabla su porušena u dvorištu osnovne škole „Branko Ćopić“ u Boriku, a nekoliko stabala iz banjalučkog kampusa takođe je srušeno zbog jakog vjetra. Osim toga, vjetar je tokom noći srušio krov sa studentskog doma (prvi paviljon) u ovom kampusu.

U naselju Obilićevo vjetar je srušio krov sa jedne zgrade, te se saobraćaj odvija samo jednom saobraćajnom trakom.

Nezvanično saznajemo da su na Obilićevu dvije žene povrijeđene.

U službi Hitne pomoći „Nezavisnim“ je rečeno da je u toku hitan sastanak, a informacije o povrijeđenima će biti poznate nešto kasnije.

Haos je nastao i u parku „Petar Kočić“ u centru grada gdje je takođe oboreno više stabala.

I građane naselja Nova Varoš jutros je dočekalo oboreno drveće na ulici.

Meteorolozi su za danas najavili jak, često olujni vjetar, brzine od 80 do 100 kilometara na čas.

Iz Auto-moto saveza RS vozačima ne preporučuju korištenje regionalnog puta Banjaluka-Kneževo jer je, zbog jakih udara vjetra, na ovom području proglašena vanredna situacija.

Nadležne službe su na terenu.

Podsjetimo, i tokom jučerašnjeg dana nekoliko stabala oboreno na širem području grada. Na Banj brdu srušilo se stablo na šetalištu, dok je u Parku Mladen Stojanović vjetar oborio stablo brekinje koje se nalazi pod zaštitom.

Inače, za ponedjeljak i utorak na snazi je narandžasti meteoalarm za banjalučko područje zbog olujnog vjetra, a sve nadležne gradske službe su u pripravnosti i spremne su da intervenišu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Danas sjednica gradskog štaba za vanredne situacije

U Banjaluci će danas biti održana sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije zbog brojnih problema na području grada koje je prouzrokovao jak vjetar.
Sjednica će biti održana u Gradskoj upravi sa početkom u 13.00 časova.

Otkazana je za danas najavljena prezentacija osnovnih smjernica razvoja sporta u gradu za narednu godinu, u kontekstu priznanja „Evropski grad sporta 2018. godine“, saopšteno je iz Gradske uprave.

Zvornik: Palo stablo, oštećena tri automobila

U blizini Hemodijaliznog centra Opšte bolnice u Zvorniku od udara jakog vjetra palo je stablo koje oštetilo tri automobila, ali niko nije povrijeđen.
Zbog pada drveta bio je zaustavljen saobraćaj prema zvorničkim naseljima Srpska Varoš, Đurđev Grad, Kula Grad, Snagovo i Šćemlija.

Pripadnici Profesionalne jedinice Zvornik sinoć su uklonili drvo, nakon čega je nastavljeno nesmetano odvijanje saobraćaja, potvrđeno je u ovoj vatrogasnoj jedinici.

Vjetar srušio minaret na džamiji u Tešnju

Snažan vjetar srušio je noćas minaret na Čaršijskoj džamiji u Tešnju.

Kako je za Avaz.ba potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do obrušavanja munare na Ferhad-begovoj džamiji, u narodu poznatijoj kao Čaršijskoj džamiji, došlo je oko 1 sat iza ponoći.

U ovom incidentu u ulici Enesa Galijaševića nije bilo povrijeđenih osoba.

Munara je pri padu oštetila samu džamiju, ali i nekoliko objekata koji se nalaze pored.

Tagovi
Back to top button
Close
Close