8.1 C
Zvornik
18. април 2024.

Svi putni pravci na regiji Birač prohodni

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano zbog snijega, posebno na prevojima Han Pogled, Crni Vrh, te na dionici puta Šekovići-Kaštelj, rečeno je danas Srni u preduzeću „Zvornikputevi“.

Na prevoju Han Pogled visina snijega iznosi oko 20 centimetara, dok na kolovozu ima dva-tri centimetra ugaženog snijega.

I na ostalim putnim pravcima birčanske regije, odnosno na putu Šekovići-Kaštelj i Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha, na kolovozu ima ugaženog snijega pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i uslovima puta prilagođenu vožnju.

Svi putni pravci na regiji Birač prohodni 1Sve ekipe „Zvornikputeva“ su terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Na području cijele oblasti koja je u zoni odgovornosti „Zvornikputeva“ i dalje pada snijeg umjerenog intenzitata, ali nema zastoja u saobraćaju.

Iz „Zvornikputeva“ podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima i zasjecima, dok su na pojedinim dionicam mogući i odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, u Karakaju i u Bratuncu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se