Crna hronikaizbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Sutra nastavak suđenja

SARAJEVO – U Sudu BiH sutra će biti nastavljeno suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica, takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići – Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla sa leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Na ročištu održanom 14. decembra svjedočio je zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH „S-1“ putem video-linka iz Beograda, koji je rekao da je vidio kada je Elfeta Veseli nožem presjekla vrat dječaku Slobodanu Stojanoviću, ali da nije vidio kada je ispalila jedan ili dva hica iz pištolja koji mu je prislonila na glavu.

Nastavak suđenja zakazan je za sutra u 13.00 časova.

SRNA

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Pogledajte još
Close
Back to top button
Close
Close