18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sabor okuplja košarkaše u Zvorniku

BANJALUKA – Poslije nekoliko dana prolongiranja selektor košarkaške reprezentacije Republike Srpske Milutin Latinčić objavio je spisak igrača koji će nastupiti na Saboru u Zvorniku 27. decembra.

Latinčić, koji će prvi put samostalno da predvodi ekipu, imao je velikih problema sa sklapanjem tima jer je veliki broj igrača iz različitih razloga otkazao nastup na utakmici u kojoj će odmjeriti snage sa selekcijom košarkaške lige Srbije.

– Bili smo limitirani kada smo sklapali tim jer su nam neki igrači otkazali nastup zbog obaveza u svojim klubovima, pa smo se opredijelili za momke koji nastupaju u Prvoj ligi Republike Srpske ili Ligi BiH – rekao je Latinčić.

Naglasio je da mu je čast da bude na kormilu reprezentacije.

– Iako je utakmica egzibicionog karaktera, imaće mnogo značaja za mlade igrače jer će ih gledati treneri iz Srbije, pa neko može da napravi dobar transfer. Težili smo tome da što više mladih ubacimo u ekipu i svi su svojim dobrim partijama ove godine zaslužili poziv da budu dio reprezentacije Republike Srpske. Vjerujem da će svi oni napraviti dobre karijere jer imaju dosta potencijala – kazao je Latinčić.

Nije poznato ko će predvoditi gostujuću ekipu, a dosadašnja praksa je bila da to bude trener tima koji je u tom trenutku prvi na tabeli. Trenutno je to Dinamik iz Beograda, na čiju klupu se vratio Miroslav Nikolić, pa je moguće da on izabere sastav. Utakmica će prvi put biti odigrana u Zvorniku i Sabor će doživjeti svoje 21. izdanje, a na njemu će biti proglašeni najbolji košarkaš i košarkašica Srpske. Uvertiru će prirediti ženske selekcije koje će se sastati po dugi put, dok bi poslije njih na parket trebalo da izađu muške ekipe, a tokom poluvremena biće održano takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki.

Košarkaši

Darko Talić (Kakanj), Luka Jovanović, Dejan Kokoruš, Damjan Milošević (Radnik BN Basket), Dejan Šakotić, Luka Radmilović (Leotar), Milan Lužaić (Sloboda, Tuzla), Dalibor Ilić (Student Igokea), Goran Kovačević (Rudar 215), Arsenije Vučković (Borac, BL), Gojko Sudžum (Varda HE), Srđan Gavrić (Princip, Zvornik).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se