5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Predstavljen regionalni projekat Udruženja „Proslavi Oporavak“ pod nazivom „Biram Oporavak“

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan multisektorski sastanak na kome su predstavnici organizatora sastanka, Udruženja za resocijalizaciju zavisnika „Proslavi Oporavak“ iz Sarajeva, predstavili trogodišnji regionalni projekat „Biram Oporavak“ .

Ovaj projekat provodiće se do kraja 2019. godine u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svjetskom federacijom protiv droge.

Projekat se realizuje sa ciljem da se unaprijede servisi za osobe sa problemom zavisnosti, sa akcentom na osobe iz manjih sredina, kao i da se povežu svi akteri unutar ove problematike i da kroz saradnju i umrežavanje daju svoj doprinos i pomognu osobi u procesu njenog oporavka od zavisnosti.

U okviru projekta, kao jedna od glavnih aktivnosti, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija /0800-28-000/, te besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

– Telefonska linija je napravljena da bi ljudi koji su u problemu zavisnosti ili njihove porodice mogli dobiti uputstva kako reagovati i šta napraviti. Kroz multisektorske sastanke želimo se upoznati sa akterima koji na direktan ili indirektan način imaju veze sa potencijalnim zavisnicima ili njihovim porodicama i uključiti ih u projekat, tako da eventualne osobe sa ovim problemom koje su iz Zvornika mogu njima da se obrate za pomoć – rekao je Borislav Goić, predsjednik Udruženja „Proslavi Oporavak“.

Na sastanku su učestvovali predstavnici zvorničkih škola, Centra za mentalno zdravlje, Centra za socijalni rad, Policijske uprave i Zavoda za zapošljavanje-Filijala Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se