18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Akcija „Odnos vozač-pješak“ na području Policijske uprave Zvornik

ZVORNIK – Analizirajući stanje bezbjednosti saobraćaja, uočeno je da su pješaci najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju u smislu da je povećan broj povrijeđenih pješaka u saobraćajnim nezgodama.

S ciljem poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti pješaka, na području Policijske uprave Zvornik će se od 01.11. do 30.11.2017. godine, vršiti kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu „odnos vozač-pješak“ i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.

Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

U toku proteklog mjeseca, na području Policijske uprave Zvornik dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima su pješaci stradali, prilikom čega je jedan pješak smrtno stradao dok su četiri zadobila tjelesne povrede. U većini slučajeva nezgode su se događale u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti i pješaci nisu koristili svjetloodbojne prsluke niti su na bilo kakav način bili osvijetljeni.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se