14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

„Prosvjeta“ i „Drinski“ raspisali Nagradni konkurs

ZVORNIK – Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Zvornik i zvornički Književni klub „Drinski“ raspisali su Nagradni konkurs povodom 125 godina od rođenja našeg nobelovca Ive Andrića.

Radosav Perić, predsjednik zvorničke „Prosvjete“, rekao je da će biti izabrani najbolji literarni, likovni, novinarski i foto radovi na teme „Mostovi u djelima Ive Andrića“, „Mostovi povezuju obale, ljude i vrijeme“, „Andrić-grad – grad vizionara, neimara i velikana“, „Volim ljude koji grade, a ne razgrađuju“, „Mostovi u zvorničkom kraju“ i „Prijateljstvo Ive Andrića i Marka Markovića“.

– Na konkursu mogu učestvovati svi građani. Biće odabrana 32 najbolja rada čiji će autori biti nagrađeni jednodnevnim izletom u Višegrad i Andrić-grad i to po osam osnovaca, srednjoškolaca, studenata i ostalih građana, kao i osam nastavnika i profesora koji su najviše pomogli uspjehu i masovnosti konkursa – rekao je Perić.

Učenici radove mogu predati sekretarima svojih škola, a ostali građani najbližoj osnovnoj ili srednjoj školi. Konkurs je otvoren do 18. novembra, rezultati će biti poznati do 23. novembra, a najbolji radovi biće proglašeni na Svečanoj akademiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se