18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Podsticaji ministarstva za obradu poljoprivrednih površina

ZVORNIK – Vlada Republike Srpske preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u novom ciklusu poljoprivredne proizvodnje u 2017/18 godini obezbjeđuje sredstva za podršku poljoprivrednicima kroz regresirano dizel gorivo za obradu poljoprivrednih površina i kroz novčanu podršku po hektaru obradivih površina.

Pravo na podsticaje imaju registrovana aktivna poljoprivredna gazdinstva i koja su izvršila prijavu načina korišćenja poljoprivrednog zemljišta u 2017. godini do 15. maja ove godine.

Poljoprivrednici će poljoprivredne radove moći da obave uz podsticaj za naftu čija će maloprodajna cijena biti manja od tržišne za 0,60 KM po litru. Po jednom hektaru biće odobrena količina od 20 litara goriva za površine koje su upisane u zvaničnoj evidenciji kao obradive površine i za koje je upisan način korišćenja obradivog zemljišta u Registru poljoprivrednih gazdinstava u 2017. godini.

Zahtjev za ostvarivanje prava na regresirano gorivo zvornički poljoprivrednici mogu preuzeti svakim radnim danom od 07:00 do 15:00 časova u zgradi Gradske uprave, kancelarija br.4, najkasnije do 31. decembra. Sve informacije se mogu dobiti u stručnoj službi za poljoprivredu na tel 056/232-239. Benzinske pumpe na kojima se gorivo može preuzeti su: „Nešković“, „CSP“, „Nestro“ i „Petrol“.

Novčani podsticaji po hektaru utvrđuju se u iznosu od 28 KM po hektaru. Specifikacija svih korisnika sa obračunatim iznosima za uplatu objavljuje se na zvaničnim internet stranicama Ministarstva i Agencije za agrarna plaćanja. Korisnici su u obavezi da ažuriraju podatke o aktivnim žiro-računima u Registru poljoprivrednih gazdinstava zaključno sa 15. novembrom 2017. godine do kada u bankama treba da provjere i da li su njihovi žiro-računi aktivni.

Prema podacima APIF-a aktivni status ima 320 poljoprivrednika sa područja grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se