23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik primio predstavnike organizacija slijepih lica

ZVORNIK – Ljubinko Rebić, predsjednik Gradske organizacije saveza slijepih Zvornik, uručio je danas gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću Zlatnu plaketu za izuzetan doprinos u razvoju pokreta slijepih, zalaganje za prava i afirmaciju slijepih lica, kao i za usluge u ostvarivanju ciljeva slijepih. Rebić je priznanje uručio povodom 20 godina uspješnog rada ove zvorničke organizacije i povodom Svjetskog dana vida, na prijemu koji je gradonačelnik upriličio za predstavnike organizacija slijepih lica.

Čestitajući im na jubileju, gradonačelnik Stevanović je naglasio da sve prethodne godine postoji dobra saradnja sa Gradskom organizacijom saveza slijepih.

– Oni već 20 godina organizovano nastupaju i to je jedini način da se bore za svoja prava i bolji status, a smatram da ih treba svrstati u red najpriznatijih kategorija kada su materijalna davanja u pitanju. U Gradskoj upravi kroz našu budžetsku podršku i kroz razne druge vidove podrške pokušavamo da olakšamo njihov život u mjeri u kojoj to možemo i svakako da podržavamo njihova nastojanja da njihov status u društvu bude bolji – rekao je Stevanović.

Rebić se zahvalio na prijemu i saradnji koja je, kako je istakao, u kontinuitetu dobra.

– Saradnja naše organizacije i Gradske uprave je u kontinuitetu bila dobra i mi ovim priznanjem koje smo mu uručili gradonačelniku želimo da se zahvalimo na tome, ali i da ga pozovemo da nas snažnije podrže u 2018. godini – rekao je Rebić koji je dodao da su gradonačelnika upoznali i sa problemima sa kojima se susreću.

Na prijemu su, pored Rebića bili prisutni i potpredsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Jovica Mijatović, te predsjednici organizacija slijepih iz Istočnog Sarajeva i Vlasenice Momir Ašonja i Milenko Jović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se