18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Tadić: Izabrati novo rukovodstvo SDS-a i vratiti stranku narodu

Član Kolegijuma Doma naroda Ognjen Tadić nezadovoljan je radom SDS-a i odnosom rukovodstva prema njemu nakon pisama koja im je upućivao zbog čega smatra da je rješenje u izboru novog rukovodstva stranke.

„To sam i predlagao, poručujući da vrate SDS narodu jer ga je narod i stvorio, da organizuju neposredne izbore po pravilu jedan član – jedan glas i da tako izabrano rukovodstvo vrati u SDS ozbiljnu politiku, a time i ozbiljne ljude, te da se uspostavi jedinstvo u stranci“, naveo je Tadić.

On je za sarajevsko „Oslobođenje“ rekao da se takav njegov stav nije dopao aktuelnom rukovodstvu stranke, jer bi to značilo da neki od njih ne bi bili na važnim funkcijama.

Poziv rukovodstva SDS-a na dijalog ocijenio je lažnim, navodeći da je bio propraćen neutemeljenim napadima, ne samo na njega, nego i na druge ljude, pa i isljučivanjem neistomišljenika iz stranke.

„Zbog toga je danas SDS u jako lošem položaju. Stranka praktično vegetira od Krupe na Uni do Bijeljine, sa izuzetkom SDS-a Doboj, za koji nikada ne znate na koju će stranu okrenuti i SDS-a Teslić, koji je u `staljingradskoj` bitki sa SNSD-om i kome niko živ ne pomaže“, rekao je Tadić.

Prema njegovim riječima, od Bijeljine do Istočnog Sarajeva SDS je odavno izvan sistema, a SDS Istočnog Sarajeva mora biti spreman na jak udar ukoliko bolnica u Kasindolu bude gotova na vrijeme.

„Prema anketama, koje niko ne demantuje, današnji rejting SDS-a u Banjaluci je tri odsto“, istakao je Tadić i upozorio da ukoliko ne budu poslušani njegovi savjeti i stranka vraćena narodu – „SDS-u slijedi debakl na izborima iduće godine“.

Govoreći o izradi prijedloga zakona o ispitivanju porijekla imovine u BiH, koji bi interresorna radna grupa trebalo da uraditi u roku od šest mjeseci, Tadić je rekao da sumnja u pozitivan ishod, te da nema dovoljno ruku poslanika koji bi takav zakon podržali.

„Stranci su napravili izborni sistem u kojem političku moć dijele sa kriminalnim grupama i tako i jedni i drugi iscrpljuju narod i njegovo imovinu, posebno radnu snagu i prirodne resurse“, naveo je Tadić.

Prema njegovim riječima, u takvom sistemu većina poslanika zavisi od volje kriminalaca, bilo da se radi o kandidaturama, finansiranju kampanja ili radu tokom mandata.

Onima koji bi da demantuju njegove navode, Tadić poručuje da to mogu učiniti usvajanjem zakona o ispitivanju porijekla imovine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se