6.4 C
Zvornik
21. марта 2023.

PU Zvornik obilježava Evropski dan bez poginulih u saobraćaju

ZVORNIK – Imajući u vidu da se danas obilježava Evropski dan bez poginulih u saobraćaju, u sklopu Evropske sedmice mobilnosti koja se održava od 16.09.-22.09.2017 godine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju pojačane aktivnosti u saobraćaju sa ciljem poboljšanja sveukupne bezbjednosti učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz PU Zvornik.

U tom smislu, policijski službenici će pojačano vršiti kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, poštovanje odnosa vozač – pješak, a takođe, policijski službenici će sankcionisati sva nepropisno parkirana vozila, posebno u zonama škola i pješačkih prelaza.

Takođe, policijski službenici će u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva „Semafor“ Zvornik, održati edukativno predavanje i podjelu letaka za učenike Osnovne škole u Zvorniku, čiji je cilj da se djeca pouče o osnovnim saobraćajnim pravilima za pješake i opasnostima koje ih vrebaju na kolovozu, te na taj način doprinesu njihovoj budnosti prilikom učešća u saobraćaju kao i igre u blizini kolovoza.

Za osam mjeseci 2017. godine, na području Policijske uprave Zvornik evidentirane su 362 saobraćajne nezgode. Od tog broja, dogodilo se šest saobraćajnih nezogda sa poginulim licima, 33 saobraćajne nezgode sa teško povrijeđenim i 83 nezgode sa lakše povrijeđenim licima.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
974PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se