10.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Počela izgradnja fiskulturne sale za područnu školu u Križevićima

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić položili su danas kamen temeljec za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ Čelopek, područno odjeljenje u Križevićima.

Danas su počeli radovi na izgradnji prve faze fiskullturne sale vrijednosti oko 50.000 KM za šta sredstva obezbjeđuje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ramić je istakao da je od strane Savjeta roditelja i nastavnog osoblja iskazana potreba da se izgradi fiskulturna sala, te da se sa gradonačelnikom Stevanovićem ušlo u realizaciju projekta.

– Sa gradonačelnikom imamo izuzetno dobru saradnju i tako je već godinama, tako da su za potrebe izgradnje sale ovdje obezbijeđene sve potrebne saglasnosti i dozvole u vrlo kratkom roku. Ministarstvo će jednu fazu projekta realizovati ove godine, a onda ćemo za narednu godinu učestvovati u sufinansiranju nastavka i pokušati da obezbijedimo i druge donatore za dovršetak ovog značajnog projekta čija je ukupna vrijednost preko 300.000 KM – istakao je Ramić.

Gradonačelnik Stevanović rekao je da je Gradska uprava obezbijedila projektnu dokumetaciju i građevinsku dozvolu za izgradnju sale, dodavši da je realizacija ovog projekta u Križevićima rezultat susreta koje je imao sa Ramićem, kome se zahvalio na saradnji i pomoći.

– Očekujem da će fiskulturna sala biti u potpunosti završena do početka naredne školske godine – rekao je Stevanović koji je naglasio da djeci stalno treba stvarati što bolje uslove za školovanje i rast.

Sanja Tanacković, direktor čelopečke škole, rekla je da devetogodišnju područnu školu u Križevićima pohađa oko 140 učenika.

– Izgradnja fiskulturne sale je veoma značajna, jer će konačno učenici i nastavnik moći u potpunosti da realizuju nastavni plan i program nastave fizičkog vaspitanja – istakla je Tanackovićeva.

Ramić je danas u područnoj školi u Oraovcu donirao opremu za kabinete u vrijednosti 7.000 KM, a potom su potpisani ugovori za sanaciju klizišta u Sjenokosu i sanaciju puta u Grbavcima.

Današnjem događaju, pored učenika, nastavnika i mještana prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović, te predsjednik Skupštine grada Zvornika Mersad Mehmedović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se