5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Planinarski pohod povodom godišnjice PEU „Korak“

ZVORNIK – Zvorničko Planinarsko ekološko udruženje „Korak“ u subotu, 7. oktobra, obilježiće dvije godine postojanja.

Tim povodom biće organizovan jednodnevni planinarski pohod na planinu Grkinju stazom dužine 15 kilometara, a po završetku, u prijatnoj atmosferi, i ručak za sve učesnike.

Iz „Koraka“ poručuju da je ovo prilika da se okupe ljubitelji prirode, spoje lijepo i korisno i uživaju u zdravom okruženju, šetnji i društvu.

Planinarska staza na Grkinji obuhvata područje iznad Drinjače i vodi do 700 metara nadmorske visine. Kao takva spada u niže staze i srednje je zahtjevna. Obiluje prelijepim vidikovcima na Zvorničko jezero, susjedne planine, Srbiju.

Prema programu obilježavanja godišnjice okupljanje učesnika je kod osnovne škole u Drinjači od 08:00 časova, a polazak je u 09:00 časova. Planirano je da se šetnja Grkinjom završi u 15:00 časova kada će u prostorijama škole biti upriličen ručak i druženje učesnika.

Pored članova „Koraka“, na planinarskom pohodu očekuju se gosti iz drugih udruženja iz Srbije i Republike Srpske, a poziv je otvoren i za sve one koji svoje slobodno vrijeme vole da provedu u prirodi.

Pozivno pismo za učešće na planinarskom pohodu „Grkinja 2017“ objavljeno je na fejsbuk stranici „Koraka“ http://www.facebook.com/PEUKorakZvornik, a informacije se mogu dobiti i putem elektronske adrese info@peukorak.org.

PEU „Korak“ broji oko 60 članova, ali je ovaj broj veći jer se „korakovcima“ redovno pridružuju i drugi sugrađani koji uživaju šetajući u prirodi.

Udruženje u toku godine organizuje brojne planinarske pohode, učestvuje u pohodima drugih udruženja, a sprovodi i akcije ozelenjavanja, čišćenja i uređenja površina na teritoriji grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se