0.4 C
Zvornik
03. фебруара 2023.

Inicijativa Srbija Srpskoj – Odobrena sredstva za rekonstrukciju pješačkog mosta u Zvorniku

ZVORNIK – Projekat rekonstrukcije mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji spaja Republiku Srpsku i Srbiju u Zvorniku, jedan je od poduhvata, kojeg će realizovati Vlada Srbije u okviru inicijative Srbija Srpskoj, odlučeno je na sastanku rukovodstva Srbije i Republike Srpske.

„Želim se zahvaliti Vladi i Predsedniku Srbije i Vladi i Predsedniku Republike Srpske što su izabrali Most u Zvorniku za prioritetan projekat rekonstrukcije. Ovo je veoma važno i Zvorniku i Malom Zvorniku, Srbiji i Republici Srpskoj ali i cijelom regionu. Dobićemo konačno bezbjedan i nadasve osvježen spomenik istorije i spojnicu naša dva grada.,“ ističe gradonačelnik grada Zvornik Zoran Stevanović.

Za rekonstrukciju Mosta odobreno je 1.200.000 KM (600.000 evra). Most je izgrađen 1929.godine, a nosi ime po Kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, čija su sredstva pomogla izgradnju mosta. Početkom Drugog svjetskog rata most je porušen, ali je u junu 1946.godine obnovljen. Grad Zvornik proglasio je Most zaštićenim objektom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
982PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se