18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornička civilna zaštita upozorava građane: Naredna dva dana vrhunac toplotnog talasa

Obavještenje službe civilne zaštite gradske uprave Zvornik za naredna dva dana

ZVORNIK – Na osnovu podataka Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u periodu 1. i 2. avgust očekuju se visoke temperature koje će dostići do 39 stepeni Celzijusovih. Vrhunac tropskog talasa iznad Republike Srpske očekuje se 2. avgusta.

Građanima se preporučuje da organizuju svoje aktivnosti u skladu sa najavljenim meteorološkim uslovima i da se što manje izlažu suncu u najtoplijem dijelu dana, rashlađuju se, koriste zaštitne kreme i da unose dosta tečnosti. Privrednim subjektima koji u procesu proizvodnje koriste zapaljive materije preporučujemo da povećaju mjere bezbjednosti kako ne bi došlo do požara.

Građanima se sugeriše da ne koriste plamen na otvorenom prostoru, a subjektima bitnim za spašavanje od požara (PVJ, ŠU, CZ i MUP) povećana budnost (pojačano osmatranje i nadzor šuma, niskog rastinja, usjeva, livada, kao i građevinskih objekata kojima preti povećana opasnost od požara).

Apelujemo na građane da prijave i najmanju pojavu koja može da prouzrokuje požar na besplatan broj 123 i 121, rečeno je u zvorničkoj civilnoj zaštiti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se