20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Povratnik oduzeo dva kilograma heroina

SARAJEVO – Srđan Krndija (27) iz Banjaluke uhapšen je u Mostaru u nastavku akcije „Povratnik“ koju sprovode pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i policija Brčko distrikta radi suzbijanja organizovanog međunarodnog šverca narkotika.

Dodatnim pretresima policija je u jednom objektu na području Brčkog otkrila i zaplijenila više od dva kilograma heroina čija je vrijednost na crnom tržištu oko 100.000 maraka.

U Tužilaštvu BiH rekli su da su istragom došli do saznanja o mogućim lokacijama na kojima se skriva veća količina droge, zbog čega su urađeni dodatni pretresi.

– Pronađeno je više od dva kilograma heroina, što je jedna od najvećih zapljena droge u proteklom periodu na području BiH – saopšteno je iz Tužilaštva.

U SIPA su potvrdili da je u ponedjeljak na području Mostara uhapšena još jedna osoba za kojom se tragalo u okviru akcije „Povratnik“.  Dodali su da će osumnjičeni za neovlašćeni promet droge u dalje postupanje biti predat Tužilaštvu BiH.

U okviru akcije „Povratnik“ prije nekoliko dana uhapšeno je šest osoba u Brčko distriktu zbog organizovanog međunarodnog šverca droge. Trojici osumnjičenih: Petru Krndiji (23) iz Mrkonjić Grada, Aleksi Krndiji (55) iz Jajca i Vojislavu Žugiću (36) iz Sarajeva, koji su nastanjeni u Brčkom, odlukom Suda BiH određen je jednomjesečni pritvor.

Tada je od uhapšenih oduzeto 30.000 KM, određena količina zlata, 600 grama heroina, 100 grama marihuane i nekoliko tableta ekstazija.

Kako je tada saopšteno iz SIPA, osumnjičene terete da su od septembra 2016. do avgusta 2017. godine u saradnji sa državljanima Srbije nabavljali heroin i distribuirali ga i preprodavali širom BiH. Osim toga, oni su na području BiH nabavljali i preprodavali marihuanu i spid.

Prema nepotvrđenim informacijama, Tužilaštvo BiH zatražiće i određenje jednomjesečnog pritvora za uhapšenog Srđana Krndiju.

Marihuana

Policija Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je juče B. Z. (31) iz Zenice koji je zatečen na mini-plantaži od 28 stabljika indijske konoplje. Kod njega je navodno u torbi pronađeno i nekoliko listova indijske konoplje. Zasad je otkriven u teško pristupačnom dijelu šume na brdu Kuber kod Zenice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se