Janja: Nepokretni starac nastradao u požaru

BIJELJINA – Nepokretni Mujaga Ćoralić (69) iz Janje kod Bijeljine smrtno je stradao u požaru koji je zahvatio njegovu kuću u tom semberskom naselju.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak oko 15 časova, a sumnja se da je vatru izazvala zapaljena cigareta koja je ispala starini na posteljinu.

Požar su policiji prijavili mještani kada su vidjeli da iz kuće Ćoralića izlazi dim.

U Policijskoj upravi Bijeljina, navodeći inicijale, rekli su da su vatrogasci odmah izašli na lice mjesta i lokalizovali požar.

– Uviđajem je utvrđeno da je smrtno stradao vlasnik kuće. O ovom slučaju obaviješteno je Okružno tužilaštvo u Bijeljini – kazali su u policiji.

Prema riječima mještana starac je živio sam.

– Kažu da je mu je ispala cigareta i zapalila posteljinu. On je nepokretan, tako da nije mogao da izbjegne smrt. Žalosno – kazala je jedna od mještanki, koja nije željela da joj objavimo ime.

Slične tragedije dešavale su se i ranije. Tako je nekoliko godina ranije u požaru smrtno stradao Sakib Bećić (79) iz Maoče kod Brčkog. Bećić je takođe bio nepokretan kada je u njegovoj kući na donjem spratu izbio požar. Kobnog jutra sa njim su bile kćerke koje su mu napravile doručak i otišle na sprat kuće, a starina je ostao u prizemlju. U jednom momentu začuo se prasak, nakon čega je izbio plamen. Njemu je od vatre izgorjela skoro polovina tijela. Leš je pronađen na krevetu.

Back to top button