2 C
Zvornik
19. април 2024.

Za sat vremena i vraćena na dužnost i ponovo smijenjena

BRATUNAC – Odbornici Skupštine opštine Bratunac danas su, postupajući po sudskoj odluci, na mjesto direktora Doma zdravlja u Bratuncu vratili Snežanu Stojanović, da bi je nakon sat vremena ponovo smijenili. 

Nakon duge rasprave o dnevnom redu, izmjenama i usaglašavanjima odbornici su donijeli odluku o poništenju odluke, kojom su u februarau ove godine smijenili direktora bratunačkog Doma zdravalja Snežanu Stojanović.

Odluka je uslijedila nakon što je Okružni sud u Bijeljini utvrdio da je Stojanovićeva nezakonito smijenjena i naložio njeno vraćanje na dužnost direktora ove ustanove.

Uslijedila je i odluka o razrješenju vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Željke Vujić, da bi uprkos upozorenjima opozicije na nezakonitost, skupštinska većina donijela novu odluku o ponovnom razrješenju Stojanovićeve sa mjesta direktora.

Tako je Stojanovićeva samo formalno vraćena na mjesto direktora i nakon sat vremena smijenjena sa te dužnosti, bez primopredaje dužnosti i zapisnika o preuzimanju i predaji dužnosti.

Za vršioca dužnosti direktora bratunačkog Doma zdravlja imenovan je Milijan Vujić.

Odbornici su danas poništili dio konkursa raspisanog za izbor direktora firmi i ustanova čiji je osnivač opština Bratunac u dijelu koji se odnosi na izbor direktora Doma zdravlja i zaključili da se raspiše novi konkurs za izbor inokosnog organa te ustanove.

Danas je poništena i ranija odluka o imenovanju članova Opštinske izborne komisije /OIK/ i imenovana komisija za sprovođenje konkursa za izbor novih članova Izborne komisije opštine Bratunac, uz odluku da se konkurs raspiše.

To je učinjeno po nalogu Centralne izborne komisije BiH, koja je ocijenila da izbor OIK nije izvršen u skladu sa zakonom.

Šef kluba odbornika SNSD-a Slavica Jovanović ukazivala je tokom sjednice na propuste i nastavak nezakonitosti pri donošenju skupštinskih odluka ističući da se nastavlja nezakonit rad i nasilje skupštinske većine što, kako je ocijenila, „predstavlja ugrožavanje društvenog sistema i vodi ka anarhiji“.

Jovanovićeva je rekla da se aktuelna skupštinska većina u ovoj opštini već nekoliko mjeseci bavi samo kadrovskim pitanjima i poništavanjem svojih odluka što potvrđuje da ne poštuje zakone i da kontinuirano pravi propuste u radu.

Odbornici su danas razriješili vršioce dužnosti direktora opštinskih ustanova i izabrali direktore nakon sprovedene konkursne procedure izuzimajući Dom zdravlja.

Za direktora Centra za socijalni rad izabrana je Nada Simić, dužnost direktora obdaništa „Radost“ obavljaće Tatjana Beatović, dok je Radovan Petković ponovo izabran za direktora Doma kulture.

U nastavku sjednice na dnevnom redu su smjene upravnih i nadzornih odbora u lokalnim ustanovama i preduzećima i imenovanje vršilaca dužnosti na ta mjesta, te raspisivanje konkursa za izbor članova upravnih i nadzornih odbora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se