24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Ustavni sud BiH zabranio zvorničkom sudu sprovođenje izvršenja protiv „Alumine“

ZVORNIK – Ustavni sud BiH, na sjednici održanoj 6. jula 2017. godine, je donio Odluku o privremenoj mjeri kojom se nalaže Osnovnom sudu u Zvorniku da ne sprovodi postupak izvršenja koji Pavgord vodi protiv „Alumine“.

Ova odluka je stupila na snagu odmah, te se postupak u pogledu bilo kakve naplate na pokretnim, nepokretnim stvarima ili novčanim sredstvima, protiv „Alumine“ ne može sprovoditi.

Ustavni sud BiH je ovu odluku donio po apelaciji „Alumine“ kojom se traži poništaj odluka Osnovnog suda u Zvorniku i Okružnog suda u Bijeljini, po osnovu kojih je „Pavgord“, uveden u izvršni postupak umjesto Ukio banke.

Alumina je i ranije isticala da je Osnovni sud u Zvorniku u ovom izvršenju donosio teško razumljive odluke, među kojima je i odluka kojom se „Pavgord“ uvodi u ovo izvršenje iako je u ranijem toku postupku ovo bilo pravnosnažno zabranjeno.

Advokat kompanije „Alumina“, Vladimir Milošević, rekao je danas da nema sumnje da je Ustavni sud BIH uvidio opasnost od nastavka izvršenja koje je vodio „Pavgord“ protiv „Alumine“, te je u tom pogledu, a po našem prijedlogu i sam intervenisao i donio ovu privremenu mjeru zabrane.

„Sve dok Ustavni sud BiH ne odluči konačno o apelaciji „Alumine“ kojom se traži poništaj odluka kojima je „Pavgord“ uveden u ovaj izvršni postupak, Sud u Zvorniku neće biti u mogućnosti da sprovodi ovo izvršenje, kaže advokat Milošević.

U menadžmentu „Alumine“ ističu da ova odluka Ustavnog suda BiH ima značajan efekat na poslovanje fabrike, te da kupci i dobavljači, kao i banke mogu biti sigurni u kredibilitet kompanije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se