-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Uhapšena još 251 osoba u nastavku akcije „Ares“

BEOGRAD – U Srbiji je uhapšena još 251 osoba u nastavku policijske akcije „Ares“, dok su protiv 367 osoba podnesene krivične prijave u redovnom postupku, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. 

Stefanović je rekao da su pripadnici MUP-a u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji cijele Srbije.

„Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica znatnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od kojih dve automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije“, naveo je Stefanović.

On je istakao da je na području opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

„Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko-dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. NJihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša deca su spasena“, rekao je Stefanović.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

„Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati, sve dok postoji ijedan čovek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbednost građana Srbije“, naglasio je Stefanović.

Akcija je sprovedena u saradnji MUP-a sa nadležnim tužilaštvima, Bezbjednosno- informativnom agencijom, Poreskom upravom i drugim državnim organima.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se