Sporazumi osnov za unapređenje saradnje

SARAJEVO – Članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, te predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev ocijenili su danas u Sarajevu da je najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, te potpisivanje niza sporazuma, kao što su priznavanje vozačke dozvole i prelazak granice sa ličnom kartom, osnov za dalje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između dvije zemlje. 

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da su sagovornici konstatovali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja, štaviše, naglasili su da su politički odnosi izuzetno dobri.

Zaev je upoznao je članove Predsjedništva BiH sa aktuelnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njenim evroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi Predsjedništva BiH izrazili su zadovoljstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako upućena snažna poruka cijelom regionu da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti zemlje i prosperitetu njenih građana.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao njegov savjetnik Tugomir Čuljak.

(SRNA)

Back to top button