15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

SDA: Šta se dogodilo sa slučajem Referendum?

SARAJEVO – Stranka demokratske akcije /SDA/ pozvala je čelnike pravosudnih institucija BiH – vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić, predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegeltiju, da „objasne javnosti šta se pred Tužilaštvom i Sudom BiH dogodilo sa slučajem ‘Referendum'“.

Iz ove stranke su saopštili da je potpuno nesporna stvar da je Ustavni sud BiH svojom odlukom zabranio održavanje referenduma i da su zvaničnici iz Republike Srpske odbili da postupe po odluci Ustavnog suda BiH.

„Nesporno je i da je ovo propisano kao krivično djelo u Krivičnom zakonu BiH. Iz odluka pravosuđa proizilazi da za to niko nije odgovoran. Tražimo da se javnosti BiH detaljno iznesu razlozi ovakvog postupanja pravosudnih institucija na nivou BiH“, poručili su iz ove stranke.

U saopštenju je navedeno da su pravosudne institucije BiH dužne da štite ustavno-pravni poredak BiH i da imaju posebnu odgovornost prema građanima BiH za svako postupanje, odnosno nepostupanje na tom planu.

„Predstavnici pravosuđa BiH trebalo bi da odgovore da li je ono što /ni/je urađeno u slučaju `Referendum` poruka ohrabrenja onima koji i dalje imaju namjeru da atakuju na ustavni poredak BiH“, kažu iz SDA.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se